حسین امانت، بهرام شیردل و فرهاد احمدی، سه معمار معروف و هنرمند ایرانی، ما در این مطلب می خواهیم شما را با سه معمار معروف ایرانی آشنا کنیم. حسین امانت، بهرام شیردل و فرهاد احمدی، سه معمار معروفی هستند که می خواهیم در این مقاله به معرفی آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.
حسین امانت
حسین امانت متولد سال ۱۳۲۱ در کاشان است. او در بیست و چهار سالگی و پس از فارغالتحصیلی از رشته معماری دانشگاه تهران در مسابقهای برای طراحی نمادی ایرانی اسلامی از «ایران مدرن» شرکت کرد و در این مسابقه برنده شد. نتیجه اولین کار دوران حرفهای او بنایی است که سالهاست به عنوان نمادی از ایران شناخته میشود: برج آزادی تهران.
حسین امانت که اکنون ساکن کاناداست تا به حال پروژههای فراوانی در ایران و خارج از ایران طراحی کرده است. از میان این پروژهها میتوان به ساختمانهای اولیه دانشگاه صنعتی شریف، ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرک تفریحی دریاکنار و سفارت ایران در پکن اشاره کرد.
حسین امانت به عنوان فردی شناخته میشود که در آثارش معماری کلاسیک غربی با روح معماری شرقی پیوند میخورد.
حسین امانت گرچه در طول دوران حرفهایاش طراحیهای زیادی داشته، اما مشهورترین اثرش همان اولین کار او، برج آزادی تهران، است.
بهرام شیردل
در بین معماران ایرانی لیست حاضر بهرام شیردل را به جرأت میتوان بینالمللیترین معمار ایرانی دانست. بهرام شیردل که متولد سال ۱۳۳۳ در تهران است مدرک کارشناسیاش را از دانشگاه تورنتو و کارشناسی ارشدش را از آکادمی هنر کرنبروک میشیگان کسب کرد.
بهرام شیردل از معمارانی است که به خاطر روابط بینالمللی خوبش توانسته پروژههایی در کلاس جهانی طراحی کند و به خاطر آنها جایزه نیز گرفته. از جمله این پروژهها میتوان به کتابخانه اسکندریه مصر، موزه ملی اسکاتلند، میدان ژاک کارتیه کانادا، کتابخانه کانسای ژاپن، طراحی شهری مونترال در سال ۲۰۰۰، بازسازی شهری سمرقند ازبکستان و طرح شهر جدید چانگلیوی چین اشاره کرد. او برای اکثر کارهایش نشانهای بینالمللی دریافت کرده و مورد تقدیر قرار گرفته است.
بهرام شیردل در سال ۱۳۷۴ به ایران بازگشت و از آن زمان پروژههای چشمگیری را در ایران طراحی و پیادهسازی کرده است. از جمله این پروژهها میتوان به مرکز تجارت جهانی شیراز، مجموعه گردشگری پدیده کیش، طرح توسعه حرم حضرت معصومه، ساختمان مرکزی بانک توسعه صادرات ایران و ترمینال مسافری فرودگاه بینالمللی امام خمینی اشاره کرد. بهرام شیردل خودش را رهبرِ در سایه معماری ایرانی میداند. او هماکنون ریاست دفتر مهندسان مشاور شیردل و همکاران را بر عهده دارد.
بهرام شیردل از جمله معماران ایرانی است که گرچه در ایران کار میکند، اما طراحیهای بینالمللی و موفق زیادی در کارنامه خود دارد.
فرهاد احمدی
فرهاد احمدی که متولد سال ۱۳۲۹ در آبادان است در سال ۱۳۵۶ در مقطع کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. او فعالیتهایش را با ساخت مجموعههای مسکونی و خدماتی در مناطق محروم استان خراسان شروع کرد و پس از جنگ تحمیلی درگیر عملیاتهای بازسازی مناطق جنگی شد.
فرهاد احمدی که از سال ۱۳۶۰ عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی است بیشتر عمر کاریاش را وقف آموزش معماران ایرانی کرده. با این حال رد پایش در طرحهای مختلفی به چشم میخورد که به خاطر آنها جوایزی هم به دست آورده است. از جمله ساخت سفارت ایران در سئول که به خاطرش کاندید دریافت جایزه آقاخان نیز شد.
از دیگر کارهای شاخص فرهاد احمدی میتوان به طرح سفارت ایران در استکهلم، ساختمان مرکز فرهنگی دزفول، باز طراحی جنوب میدان نقش جهان، طراحی جامع دانشگاه هنر اصفهان و کتابخانه مرکزی دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد.