آشنایی با انواع مختلف گریس پمپ ها

آشنایی با انواع مختلف گریس پمپ ها، قبل از اینکه درباره دستگاه گریس پمپ صحبت کنیم بهتر است یک بار تعریف گریس را مرور کنیم. گریس، ماده ای جامد یا نیمه جامد می باشد که متشکل از مواد مختلفی مثل نفت، روغن یا صابون های فلزی هیدروکربنی بوده و البته می توان گفت که بهترین گزینه برای روانکاری به حساب می آید. ویژگی های گریس ها با یکدیگر متفاوت بوده و بر اساس نوع نیاز کاربر، دارای خصوصیات خاصی می باشند. کاربرد، نوع ترکیب، مواد تشکیل دهنده، حداکثر دمای قابل تحمل، نوع روغن پایه و دیگر ویژگی های گریس ها از طرف سازنده روی جعبه آن ها درج شده است.

انواع مختلف گریس پمپ ها

گریس پمپ دستی

گریس پمپ دستی اهرمی، رایج ترین نوع از گریس پمپ ها می باشد که با داشتن کشش آسان بازو، باعث می شود گان فشار کافی برای وارد کردن نیرو به گریس را ایجاد کند و با هر بار پمپاژ ۱.۲۸ گرم گریس تزریق می شود. گریس پمپ اهرمی در صنایعی مثل فولاد، سیمان، سلولز، کاغذ و معادن کاربرد فراوانی داشته و محدوده فشار کاری آن بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ بار بوده که از نوع تفنگی بیشتر می باشد.

گریس پمپ های دستی تفنگی، نوع دیگری از گریس پمپ های دستی می باشند که برای مکان های کوچک تر و با دسترسی محدود مثل خودرو ها گزینه مناسبی هستند زیرا با ساختار تفنگی شکل خود، برای استفاده با یک دست گزینه خوبی هستند و همین امر موجب راحتی کار می شود. با هر بار فشار ماشه حدود ۰.۸۶ گرم گریس، پمپاژ شده و محدوده فشار کاری بین ۱۵۰ تا ۲۲۰ بار می باشد.

گریس پمپ های بادی به دلیل قدرت بسیار بالایی که دارند، بیشتر در صنایع بزرگ بکار گرفته می شوند زیرا با استفاده از این گریس پمپ ها با صرف انرژی و زمان کمتر روانکاری تجهیزات به بهترین شکل انجام می شود. از آنجایی که نیروی تامین کننده انرژی این نوع، باد می باشد، این مدل گریس پمپ ها در مقایسه با انواع برقی هزینه و استهلاک کمتری داشته و موجب دوام عمر دستگاه می شوند اما از معایب آن ها می توان به ایجاد صدای بلند اشاره کرد که ممکن است بدون استفاده از محافظ گوش، آسیب رسان باشند. محدوده فشار کاری در این نوع، بین ۱۰۰ تا ۳۵۰ بار می باشد.

گریس پمپ برقی

برای استفاده در ماشین آلات و تجهیزات سنگین این نوع از گریس پمپ ها گزینه مناسبی هستند زیرا قیمت مناسبی داشته و تولید صدای کمتری نسبت به دیگر مدل ها دارند اما از آنجایی که با انرژی الکتریکی کار می کنند، به مرور زمان دچار مشکلات استهلاک شده و باید تعمیر شوند. محدوده فشار کاری در این دستگاه ها ۱۵۰ تا ۴۰۰ بار می باشد.

گریس پمپ شارژی

در بعضی از مشاغل، وجود سیم باعث ایجاد مشکلاتی در فرآیند کار می گردد، برای این موارد پمپ های شارژی انتخاب خوبی هستند و با بهبود کیفیت موتور و باتری نسبت به نمونه های قدیمی تر، کاربرد بیشتر و دوام طولانی تری دارند.

گریس پمپ سطلی و درب بشکه ای

این نوع از گریس پمپ ها، مناسب برای استفاده در صنایعی هسنتد که مقادیر زیادی از گریس مورد نیاز باشد. این مدل به صورت دستی و بادی موجود است که بسته به نیاز کاربر، مورد استفاده قرار گرفته و محدوده فشار کاری در آن ها بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ بار است.

گریس پمپ فشار قوی هایپرگان

بالاترین فشاری کاری در بین این محصولات مربوط به این نوع می باشد که با فشار کاری ۶۵۰ تا ۷۵۰ بار در نمونه های دستی و ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ بار در نمونه های پنوماتیکی برای تزریق آب بند یا روانکاری شیرآلات نفت و گاز کاربرد دارند.