آشنایی با انواع موتوربرق و ویژگی های آنها

آشنایی با انواع موتوربرق و ویژگی های آنها، موتوربرق، یک وسیله الکتریکی است که توسط آن، انرژی های مکانیکی به دست آمده از سوخت گاز، بنزین، گازوئیل و حتی سوخت های فسیلی ، به برق تبدیل می شوند. این دستگاه با توان های کوچک و به صورت قابل حمل، تولیده شده و نوعی ژنراتور کوچک هواخنک به حساب می آید.

اجزای تشکیل دهنده موتور برق

موتوربرق از ۴ قسمت تشکیل شده است:

موتور: این قسمت، انرژی مکانیکی اصلی دستگاه را تامین می کند.

مخزن سوخت موتور برق: هر موتور برقی احتیاج به سوخت برای عملکرد خود دارد که می توان گفت این قسمت در واقع مخزن نگهداری سوخت می باشد.

سیستم ژنراتور موتور برق: عمل تنظیم میزان ولتاژی که از سیستم خارج می شود و تبدیل AC به DC یا برعکس، کار اصلی این قسمت می باشد.

مخزن روغن موتور برق: هر دستگاهی پس از کار کردن طولانی مدت، دچار مشکل ساییدگی می شود اما با روغنکاری درست و دقیق، این مسئله قابل کنترل می شود.

انواع موتور برق

خوب است بدانید انواع موتور برق به دو شکل قابل تقسیم می باشند. برای خریداران، یکی از مهمترین شاخصه به هنگام خرید یک موتور برق، نوع سوخت آن است، که به سه نوع تقسیم بندی می شوند:

  • موتور برق گازسوز
  • موتور برق بنزینی
  • موتور برق دیزلی

مزایای موتور برق گازسوز

  1. کم مصرف بودن – ( کم هزینه بودن سوخت )
  2. مفید در جهت کاهش آلودگی هوا و محیط زیست
  3. کم خطر بدون نسبت به انواع دیگر
  4. دوام بیشتر نسبت به نوع بنزینی به دلیل استهلاک کمتر

موتور برق بنزینی

این نوع موتور برق، مناسب برای اماکنی است که دسترسی به گاز وجود ندارد، لذا از بنزین برای عملکرد خود استفاده می کند. از آنجا که این محصول، هنگام کار، گاز دی اکسید کربن تولید می کند، بهتر است در محیط باز استفاده شود تا موجب خطراتی همچون کاهش اکسیژن نشود.

موتور برق دیزلی

سوخت این دسته از موتور برق ها با گازوئیل تامین می‌شود. در این مدل موتور های برق، فشرده سازی موجب افزایش دمای هوای داخل سیلندر شده که به این شکل، سوخت دیزل پخته می شود، به داخل اتاق احتراق تزریق شود و باعث ایجاد جرقه خود به خودی می‌شود. در موتور های دیزلی در زمان سرما بهتر است از هیتر ها یا گرمکن های مخصوص گرم کردن گازوئیل استفاده کنیم زیرا احتمال یخ زدن سوخت در زمستان و روشن نشدن موتور وجود دارد. موتور های دیزلی بهترین راندمان حرارتی را دارند این به این معنی است که هنگام کار نسبت به موتور بنزینی و گازی گرمای موتور را بهتر دفع می‌کنند. در رابطه با موتوربرق دیزلی، به صورت تخصصی تر در مقاله ای با عنوان همه چیز در مورد دیزل ژنراتور، توضیح داده ایم.

شکل دیگری از دسته بندی موتوربرق ها وجود دارد که در آن موتوربرق ها را به سه دسته هندلی، استارتی و اتوماتیک تقسیم بندی می کنند.

تفاوت موتور برق هندلی و استارتی

از آنجایی که در موتوربرق های هندلی، روشن کردن موتور، زمان بیشتری می برد و حتما باید با روش هندل کشیدن روشن شود، ممکن است برای برخی از افراد، نوع استارتی گزینه مناسب تری باشد زیرا با یک دکمه یا سوییچ به آسانی روشن می شوند اما خب گفتنی است که موتور برق های هندلی قیمت مناسب تری نسبت به نوع استارتی دارند.

موتوربرق اتوماتیک

این مدل، مجهز به سیستم سوییچ اتوماتیک برق شهر می باشد به این شکل که اگر برق شهری قطع شود، به صورت خودکار، روشن شده و با بازگشت مجدد برق، سیستم آن خاموش می شود. برای اماکنی همچون بیمارستان ها یا هرجایی که به نوعی به برق اضطراری احتیاج دارند، این مدل، بهترین نوع موتور های برق می باشد.

در به کار گیری از موتوربرق ها به چه نکاتی باید توجه کرد؟، عنوان مقاله ای است که در آن به بررسی نکاتی پیرامون بکارگیری از موتوربرق ها پرداخته شده است. با ما همراه باشید.