آشنایی با اره نواری و بررسی تخصصی آن
آشنایی با اره نواری و بررسی تخصصی آن

آشنایی با اره نواری و بررسی تخصصی آن، در میان ابزارآلات برقی، اره فلکی که با نام اره نواری هم شناخته می شود، یکی از کاربردی ترین دستگاه ها در صنایع چوب (نجاری، مبلمان و …) می باشد که در ابعاد مختلف و با کابرد های متفاوتی طراحی و عرضه می شود. نخستین بار ویلیان نیوبری در سال ۱۸۰۹ اقدام به طراحی و ساخت این محصول نمود اما متاسفانه ایده او ایده ای کامل و بی نقصی نبود و مشکلاتی به همراه داشت.

برای مثال عمر تیغه های این اره کوتاه بود و این یکی از مشکلات آن به حساب می آمد. در نهایت در سال ۱۸۴۶ زنی فرانشوی با نام آنه پالین، موفق به ابداع یک تکنیک جدید برای جوشکاری تیغه ‌های اره فلکه گردید و تحول شگرفی در این صنعت و دستگاه اره نواری ایجاد کرد؛ بعد از آن تولید و فروش عمده این اره ها آغاز گردید. لازم به ذکر است که اره های نواری همیشه در دو نوع ساخته می شوند.

اره فلکی افقی:

از اره فلکی افقی که با نام اره رام هم شناخته می شود، به منظور بریدن تنه های بزرگ قطور درخت و تبدیل آن ها به برش ها و الوار های کوچک تر استفاده می کنند. عملکرد آن به این شکل است که تنه های درخت از طریق از جک برقی یا هیدرولیکی بر روی خط برش قرار گرفته و اوپراتور تیغه اره را بر روی تنه درخت از طریق موتور های الکتریکی به حرکت در می آورد. گفتنی است، از این اره در کارخانه های چوب بری و صنایع بزرگ بهره برداری شده و قطر فلکه آن ها از ۱۰۰ سانتی متر شروع شده و در قطر های بزرگ تر هم تولید می شود.

اره نواری عمودی:

این نوع اره ها که با نام اره ایستاده هم شناخته می شوند، معمولا در کارخانه یا کارگاه های چوبی و یا توسط عموم مردم به کار گرفته می شود. از این مدل اره جهت برش چوب های کوچک و از مدل رومیزی آن هم جهت انجام امور ظریف مثل معرق کاری و برش چوب های نازک استفاده می شود.

از اره نواری با قطر ۶۰ یا ۸۰ سانتی متر در کارگاه های کوچک نجاری و از قطر ۱۰۰ سانتی متر آن برای برش گرده بینه هایی که قابل حمل هستند استفاده می شود. از آنجایی که اره نواری هایی که قطر ۱۰۰ سانتی متر دارند قطر بزرگتر و حجم بیشتری دارند، برای کار با آن ها باید از برق ۳ فاز استفاده نمود اما اره های ۶۰ یا ۸۰ سانتی متر را می توان با برق تک فاز هم به کار گرفت.

با ما همراه باشید تا در مقاله آشنایی با اجزای تشکیل دهنده اره نواری، شما را با اجزای تشکیل دهنده این اره آشنا کنیم.